Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΠΕΒ σε συνεργασία με τα τμήματα Βιοεπιστημόνων της χώρας μας, διοργανώνει το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ – Η Βιολογία αλλάζει την Κοινωνία».

Το συνέδριό μας πραγματοποιείται σε μία περίοδο, όπου οι συνεχείς ανακαλύψεις στα γνωστικά πεδία των Βιοεπιστημών και η σημασία τους τόσο για την κατανόηση των φαινομένων της ζωής, όσο και για την κοινωνία και το περιβάλλον, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλης της ανθρωπότητας.

Απαντήσεις σε διαχρονικά ερωτήματα του ανθρώπου για την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής, λύσεις και θετικές προοπτικές σε ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της ζωής μας, στην παραγωγή προϊόντων και ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος έρχονται καθημερινά στην επικαιρότητα, διασυνδέοντας όλο και στενότερα τα αντικείμενα των Βιοεπιστημών με την πολιτισμική και κοινωνική μας οντότητα και προοπτική.

Σε αυτά τα πλαίσια, το συνέδριό μας φιλοδοξεί:

Α) Να αναδείξει τα σύγχρονα παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα και τις ερευνητικές δράσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα μας.

Β) Να συμβάλλει στο διάλογο για τις αναπροσαρμογές που χρειάζονται στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδά της, αλλά και στην εκπαίδευση σε εξειδικευμένα πεδία εφαρμογών.

Γ) Να συμβάλλει στον προβληματισμό για τις επιδράσεις των νέων δεδομένων σε εκπαιδευτικά, κοινωνικά και ερευνητικά πεδία, όπως και τις θεσμικές αλλαγές που επιβάλλονται.

Δ) Να παρουσιάσει τα νέα πεδία παροχής υπηρεσιών στον επαγγελματικό τομέα, αλλά και τα θεσμικά ζητήματα που εκκρεμούν στον τομέα αυτό.

Στο συνέδριό μας θα συμμετάσχουν με κύριες ομιλίες τους διακεκριμένοι επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ σημαντικό βάρος θα δοθεί σε συνεδρίες προφορικών ανακοινώσεων.

Με την πεποίθηση ότι η διοργάνωσή μας θα αποτελέσει ένα σταθμό στην ιστορία των βιοεπιστημών στη χώρα μας, θεωρούμε «επιβεβλημένη» την παρουσία σας και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εργασίες της.

Με τιμή

ΔΣ ΠΕΒ                                         Ο Πρόεδρος και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *